U Hrithika jest godzina:
Mumbai |
Fan Hrithika
Kabhi Alvida Naa Kehna - Nigdy nie mów żegnaj
Fabuła:
Dev Saran jest wybitnym sportowcem odnoszącym sukcesy w piłce nożnej. Prowadzi szczęśliwe i beztroskie życie z żoną Rheą oraz synkiem Arjunem. Aż do dnia 18.03.2002 roku, który to diametralnie zmienia jego życie... Tego dnia spotyka bowiem Mayę-kobietę, która ma wyjść za mąż, lecz nie jest do końca zdecydowana, czy tego chce. Dev rozmową nakłania ją do podjęcia decyzji i poślubienia jej wieloletniego przyjaciela-Rishiego. Po rozmowie z Mayą Dev, czując, że komuś pomógł staje zamyślony przed bramą i zostaje potrącony przez samochód.
Mijają cztery lata. W wyniku wypadku Dev doznał poważnej kontuzji nogi, co przekreśla jego dalszą karierę sportową. W jego niegdyś idealnym wręcz związku z Rheą coraz częściej pojawiają się konflikty. Maya, którą to Dev namówił cztery lata wcześniej na ślub, również nie odnalazła szczęścia w związku małżeńskim.
Pewnego dnia w wyniku zbiegu okoliczności dochodzi do ponownego spotkania Mayi i Deva. Oboje z początku nie są do siebie zbyt pozytywnie nastawieni, lecz z czasem okazuje się, że są bardzo do siebie podobni. Zaprzyjaźniają się ze sobą i razem podejmują próby ratowania ich sypiących się związków małżeńskich. Lecz los krzyżuje ich plany. Serdeczna przyjaźń między obojgiem z czasem przeradza się w gorącą miłość...
Bohaterowie stają przed dylematem moralnym, będą musieli odpowiedzieć sobie na pytanie, co jest ważniejsze... szczęście ich rodzin... czy ich własne szczęście.
Obsada:
* Amitabh Bachchan – Samarjit Singh Talwar pseudo sexi"Sam"
* Shahrukh Khan – Dev Saran
* Rani Mukerji – Maya Talwar
* Abhishek Bachchan – Rishi Talwar
* Preity Zinta – Rhea Saran
* Kirron Kher – Kamaljeet Saran
* Saira Mohan – Catherine Cooper
żródło:wikipedia
PIOSENKI
Kabhi Alvida Naa Kehna
Mitwa
Where's The Party Tonight
Tumhi Dekho Naa
Rock 'N Roll Soniye
Hrithikoznawca
Ekhem... z tego filmu na największą pochwałę zasługuje duet B&B!!! Musze Wam powiedzieć,że odkąd obejrzałam "Nikdy nie mów żegnaj" zaczęłam ich uwielbiać
Piosenki bardzo fajne, wpadają w ucho, szczególnie "Mitwa" i "Rock 'n' Roll Soniye"
dziwi mnie fakt,że nasza nensha się jeszcze nie wypowiedziała na temat tego filmu
Pasjonat Hrithika
A co ja się mam wypowiadać, pisałam chyba w wątkach Bachchanów, co ja sądzę o tym duecie ;P Szaruk nie miał szans, oni wszystkich zmietli i zmiażdżyli ;P Szczególnie Abhishek, urzekł mnie totalnie tym, jak dobrze zagrał i sceny komediowe i bardziej dramatyczne (vide demolka domu).
I podpisuję się pod słowami, że Mitwa i Rock 'n' Roll Soniye" to najlepsze piosenki, o. Chociaż Mitwa jest ciut lepsza
VIP
film NIGDY NIE MÓW ŻEGNAJ obejrzałem z przyjemności oczywiście film jest super a piosenki łatwo w padają w ucho film mi osobiście się podobał i super gra wszystkich aktorów
Fan Hrithika
Ten film jest trochę inny od wszystkich ,ukazuje tutaj problem zdrady małżeńskiej ,ale tak bardzo mi sie podobał piosenki wpadają w ucho Film super
Hrithikoznawca
Jestem po dwukrotnej projekcji filmu "Rab ne bana di jodi", w którym gra SRK ( swoją droga film genialny) i on tam uzywa tekstu z filmu "nigdy nie mów żegnaj". polecam dla wszystkich fanów kina bolly obejrzenie RNBDJ!
Debiutant
O super film, i moj aRani tam gra.. ;;]]
Hrithikoznawca
A moze jeszcze jakies wrażenia po projekcji filmu? Chętnie posłuchamy, co myślisz na jego temat
Debiutant
Bardzo lubię ten film Piosenki hmm.. no podobały mi się
Kabhi alvida naa kehna też fajna i Tumhi dekho na
Szkoda trochę, że naszego wspaniałego Hrithika nie było
Hrithikoznawca
Ej...a Mitwa
Duet Bachchan bije w tym filmie wszystkich będę to powtarzać do grobowej deski
w sumie to był mój pierwszy film bolly, w którym była pokazana scena łóżkowa i temat wykraczający poza moralność tego kina..., więc byłam w lekkim szoku
Ale dobrze-kino bolly robi postępy! I oby tak dalej!
VIP
o jeny jak ja kocham ten film!
Jest tak niesamowity, że oglądałam go już kilkanaście razy a wywołuje u mnie taki sam zachwyt jak za pierwszym razem
Piosenki są rewelacyjne zaczynając od bardziej rytmicznych"R'R Soniye" i "Mitwa" po nastrojowe "Tumhi dekho naa" <które swoja drogą uwielbiam > Fabuła filmu jest wspaniała! Romans Deva i Mayi wspaniale się ogląda i czeka co z tego wyniknie! Końcówka filmu na szczęście ze szczęśliwym zakończeniem
No i najlepszy duet tego filmu: Sexy Sam i Kamaljeet
Hrithikoznawca
Ale scena hotelowa, od chwili, kiedy Dev (SRK) wynajmuje pokuj w recepcji, po sam 'finał'...aż mi serce z wrażenia stanęło...
Przyznajcie, że jak na film Bolly, to było dość mocne posunięcie i bardzo dosłownie pokazane.
Niby wcześniej powstawały już filmy w Indiach, gdzie można bylo znaleźć erotyczne fragmenty, jak chociażby ten nieszczęsny film Szaruczka, za który został skrytykowany, ale, jak czytałam 'dekalog' filmografii indyjskiej, to takie sceny są odgórnie zabronione i podlegają pod cenzora
VIP
tinahri
zgadzam się! Ja ze szczęką opadniętą do kolan oglądałam i mówię sama do siebie "oni się całują! jaaaa!"
Ale faktycznie ta scena miała klimat!
A taki offtopic a widzieliście "Salaam Namaste" ? Tam dopiero jest odważna scena jak na bollywood!
Administrator
Scena łóżkowa w KANK jest pokazana bardzo delikatnie To moim zdaniem bardziej działa na wyobraźnię, niż tak naprawdę cokolwiek pokazuje
Uważam, że zagrali to bardzo ładnie, bez zbędnego "erotyzmu" - jeśli w ogóle można o nim mówić w Bollywood, ale też w taki sposób, że doskonale wiadomo, co wtedy się działo
i że oboje ostatecznie zdradzili swoich małżonków. Właśnie przez tą zdradę mam do tego filmu niezbyt zdecydowane podejście, choć sam film podoba mi się, ma w sobie coś charakterystycznego
Shahrukh i Rani zagrali ten zakazany romans świetnie, choć pozostali aktorzy też byli bardzo dobrzy
Chciałam jednak, podobanie jak Irenka wspomnieć o "Salaam Namaste" - tam to dopiero była bardzo odważna scena. Nie wiem dlaczego ona została w środowisku bollywoodzkim uznana za normalną, podczas gdy Hrithik i Aishwarya za pocałunek w "Dhoom 2" zostali pozwani do sądu
Jutrzenka
VIP
i ponownie potwierdzam!
Scena łóżkowa w "Kank" była magiczna, delikatna i świetnie przeplatana muzyką
Faktycznie scena z "SN" a zwykły pocałunek w "Dhoom 2" nie mają się co równać... ;/